Ruben Mardulier en Milan Van Bortel

Artists
Ruben Mardulier, Milan Van Bortel
Contact & booking

Wat Milan en Ruben met elkaar gemeen hebben, is het losbandig omgaan met de discipline waarin ze geschoold zijn. Ruben is circusartiest, maar zijn spieren zijn verroest, Milan is theaterwetenschapper, maar heeft een hekel aan teksten schrijven. Samen definiëren ze zichzelf als overdrijvingskunstenaars, en ook dat is overdreven.

Ruben Mardulier (1993, België) studeerde in 2015 af aan de Academy for Circus and Performance Art in Tilburg. In 2016 richtte hij samen met Michiel Deprez het kunstenaarsduo Mardulier en Deprez op waarmee het medium circus onconventioneel benaderd werd. Deze manier van werken zorgde voor een uniek oeuvre met een herkenbaar signatuur. In juni 2022 besloten Ruben Mardulier en Michiel Deprez hun elk hun eigen weg te gaan, waarna Ruben een samenwerking aanging met Milan Van Bortel (1998, België). 

Telkens opnieuw laten Ruben en Milan zich inspireren door de locatie waar ze werken. De uitkomst hiervan is concreet-conceptueel en erratisch: geen enkel medium wordt bij voorbaat uitgesloten (zelfs circus en theaterwetenschappen niet). Deze manier van werken draagt bij aan een praktijk waarin eenvoud, absurditeit en de relatie tussen lichaam en object sleutelelementen zijn. Zij maken gretig gebruik van een breed spectrum aan media, gaande van performance en installatie tot schilderkunst en poëzie.

Ruben Mardulier en Milan Van Bortel worden ondersteund door Miramiro tot december 2023.

Foto's ©Jostijn Ligtvoet Fotografie, ©Isaac Ponseele, ©Ruben Mardulier, ©Tom Leenders, ©Michiel Devijver